Official Galletti Dealer

Informatie over warmtepompen

De aanschaf van een warmtepomp is een flinke investering die zichzelf terugverdient. Doordat de warmtepomp ‘gratis’ warmte uit de aarde of de lucht gebruikt, is er zeer weinig energie nodig om warmte op te wekken. Dat maakt een warmtepomp niet alleen energiezuinig. Hij is ook veel milieuvriendelijker.

Milieuvriendelijk met hoog rendement

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP. COP staat voor ‘Coefficient Of Performance’. Dit weergeeft de verhouding tussen de energie (warmte) die een warmtepomp levert en verbruikt (stroom). Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het rendement van de warmtepomp. Het gemiddelde rendement van een warmtepomp in een standaard gebouw is 1/4. Eén kilowatt (kW) energie levert dus vier kW aan warmte op. Met een terugverdientijd van zes jaar en een levensduur van ongeveer vijftien jaar verdient een warmtepomp zichzelf altijd terug.

Warmtepompen creëren warmte door deze uit de lucht of aarde te onttrekken. Vervolgens zet de warmtepomp die warmte om in de juiste temperatuur warm water. Zo kan elk huis of elk bedrijfspand worden verwarmd en worden voorzien van warm tapwater. U koopt enkel een klein gedeelte energie in om de ‘gratis’ energie om te zetten naar bruikbare energie. Dat maakt een warmtepomp een duurzaam en financieel aantrekkelijk alternatief voor een cv-ketel op gas. Bovendien is een warmtepomp onderhoudsvriendelijk.

ISDE-subsidie

Overweegt u een warmtepomp aan te schaffen? Volgens de huidige wetgeving heeft u tot 2021 recht op de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)! Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, dient uw warmtepomp wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Alle Galletti warmtepompen met een capaciteit kleiner dan 70 kW komen in aanmerking voor deze subsidie. Hierbij gaat het om verwarmingstoestellen uitgerust met een lucht-water warmtepomp of een water-water warmtepomp. Lucht-lucht warmtepompen zijn uitgesloten.

Wilt u meer weten over het rendement van de warmtepomp, de ISDE-subsidie of wilt u graag advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Airconair BV is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok