Skip to main content
Galletti

Over ons

Airconair

Airconair is een relatief jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier op de Nederlandse markt van warmtepompen, koelmachines, ventilator convectoren en luchtbehandelingssystemen. Airconair is o.a. exclusief distributeur van producten uit de Galletti groep in Nederland. Dit leveringsprogramma omvat systemen met verwarmings- of koelcapaciteiten van 3 tot 1200 kW voor woonhuizen, winkels, bedrijfsruimten, kantoren en ook voor industriële toepassingen.

Galletti groep

Galletti wordt opgericht in 1906. Aangestuurd door een intuïtie opent Ugo Galletti, de oprichter van het bedrijf, een kleine werkplaats in de buitenwijken van Bologna voor de bewerking van ijzer en de reparaties van landbouwapparatuur en tractoren.

Galletti maakt de eerste toetreding tot de verwarmingssector in de jaren 60 en zijn daarna uitgegroeid tot één van de belangrijke spelers op het gebied van verwarming, koeling en ventilatie in Europa en daarbuiten. Het certificatietraject van Galletti begint in 1994. In dit jaar treedt het bedrijf toe tot het Eurovent certificatieprogramma voor ventilatorconvectoren en vervolgens ook voor koelmachines en warmtepompen.

Met meer dan 2.000.000 verkochte ventilatorconvectoren, een omzet van meer dan 150 miljoen euro en na meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van koelmachines is Galletti één van de marktleiders in de wereld van comfort klimaatbeheersing.

Airconair is distributeur van Galletti warmtepompen, koelmachines, high efficiency rooftops, WTW-ventilatiesystemen, ventilator convectoren en geïntegreerde software systeem oplossingen.