Skip to main content
Galletti

Duurzaam bouwen begint met vertrouwen

201803 buildingholland2018Hoe verwarmen we onze gebouwen in een energie-neutrale samenleving en houden we tegelijk de energiekosten laag? Airconair weet als geen ander dat er visie en lef voor nodig zijn om te innoveren. Maar dat de uiteindelijke beslissing om duurzaam te bouwen pas genomen wordt als er vertrouwen is in een partner die aantoonbaar met goede resultaten komt. Wij zijn een van de belangrijkste leveranciers van warmtepompen, maar wat we vooral leveren is kennis. Daarom staan we op Building Holland, de meest innovatieve bouwbeurs van Nederland. Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over high efficiency warmtepompen, koelmachines, ventilatorconvectoren en luchtbehandelingssystemen.

Airconair en Galletti

Wij zijn exclusief distributeur van producten uit de Galletti groep in Nederland. Dit leveringsprogramma omvat systemen met verwarmings- of koelcapaciteiten van 3 tot 1200 kW voor woonhuizen, winkels, bedrijfsruimtes, kantoren en voor industriële toepassingen. Met Galletti kozen wij voor hoge kwaliteit én visie. Galletti is namelijk een van de grootste producenten van warmtepompen in Europa en blijft steeds innoveren. Zo heeft Galletti net de ontwikkeling van een water/water boosterwarmtepomp voor hogere watertemperaturen (80°C) en lucht/water warmtepomp voor warm tapwater (65°C) geïntroduceerd. Daarnaast zijn er nieuwe design ventilatorconvectoren in het programma opgenomen. Hierdoor kan lage temperatuurverwarming door middel van een warmtepomp ook heel mooi zijn.

Grote sprongen vooruit in ontwikkeling koudemiddelen

Op dit moment is er veel gaande in de ontwikkeling van koudemiddelen. Koudemiddelen komen voor in nagenoeg alle klimaatinstallaties en warmtepompen. Om in een duurzame samenleving het broeikaseffecttegen te gaan moet de GWP-waarde van koudemiddelen omlaag gebracht worden. Daartoe heeft de Europese Unie een F-gassenverordening opgesteld. Voor gebouwbeheerders en eigenaren van koel- en klimaatinstallaties kan dit grote gevolgen hebben. Want welk koudemiddel wordt uitgefaseerd, hoe ontwikkelen zich de prijzen, welk koudemiddel is milieuvriendelijker en welk koudemiddel is mogelijk in welke applicatie? Het zijn allemaal vragen die alleen een leverancier met kennis van zaken kan beantwoorden. Om te kunnen voldoen aan de F-gassenverordening ontwikkelt Galletti een lucht/water warmtepomp met het nieuwe koudemiddel R454B (GWP=466) en een water/water warmtepomp met het nieuwe koudemiddel R513a (GWP=572). Deze koudemiddelen hebben een veel lagere GWP-waarde dan de huidige middelen, zoals R410a. Daarnaast kunnen bij Galletti ook machines geproduceerd worden met koudemiddel R1234ze (GWP=6) en CO2 (GWP=0).

Nieuw en uniek

Galletti is de eerste producent geweest, die een multifunctionele lucht/water en water/water warmtepomp op de markt gebracht heeft. Nu introduceert ze een nieuwe warmtepomp ten behoeve van het revitaliseren van uitgebluste bronsystemen of balanceren van nieuwe bronsystemen met:

  • onttrekking van warmte uit de lucht en uit de bodem
  • modulerende compressor
  • 4- of 6-pijp systeem (gelijktijdig verwarmen en koelen)
  • tegenstroom zowel koudemiddelzijdig als waterzijdig
  • smart grid ten behoeve van voeding door zonnepanelen
Kenniscentrum

Er zijn veel interessante ontwikkelingen gaande binnen de wereld van warmtetechnieken en op het gebied van koudemiddelen. Wij kunnen u daar alles over vertellen in ons kenniscentrum tijdens de bouwbeurs. Building Holland 2018 wordt gehouden van 17 tot en met 19 april in de RAI in Amsterdam. De toegang is gratis. U kunt vrijblijvend bij ons binnenlopen in onze stand (nr. 10.062). Maar u kunt ook alvast een afspraak plannen via www.airconair.nl of door te bellen naar 0168-850145.