Skip to main content
Galletti

Fors meer subsidie in 2018 op Galletti warmtepompen

Toelichting subsidie ISDEUw bedrijfspand verwarmen tegen lagere kosten, dat is wat iedere ondernemer graag wil. Met de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) krijgt u een deel van uw investeringskosten terug bij aanschaf van een of meer warmtepompen. Maar dan moet u wel een apparaat kiezen die aan de strenge voorwaarden van ISDE voor 2018 voldoet. Voor een heel aantal warmtepompen is dit jaar minder subsidie beschikbaar. De subsidie op de meeste Galletti lucht-waterwarmtepompen is juist aanzienlijk verhoogd. Goed nieuws dus. Hieronder leest u hoe de aangescherpte regelgeving duidelijk maakt dat Gallettipompen de beste keus zijn. 

 

Efficiëntie wordt beloond

De subsidiebedragen voor warmtepompen zijn grotendeels gebaseerd op het thermische vermogen van de apparaten. In dit thermische vermogen is in sommige gevallen ook een gedeelte niet-hernieuwbaar vermogen meegenomen. Per 1 februari 2018 telt dit niet-hernieuwbare gedeelte niet meer mee voor de berekening van de subsidie. Hierdoor wordt duidelijk welke lucht-waterwarmtepompen een werkelijk toegevoegde waarde hebben als efficiënte hernieuwbare verwarmer. Daardoor valt de subsidie voor een aantal apparaten een stuk lager uit.

Tot wel €8.700 subsidie per apparaat

De subsidie voor de meeste Galletti lucht-waterwarmtepompen is juist aanzienlijk omhoog gegaan. Dit komt omdat Galletti nooit een niet-hernieuwbaar deel heeft meegenomen in de bepaling van het geleverde verwarmingsvermogen en omdat de nieuwe subsidie gebaseerd is op het thermisch vermogen bij bivalente temperatuur. Om te weten welke warmtepompen subsidie krijgen en welke niet, heeft de RVO een Apparatenlijst warmtepompen opgesteld. De warmtepompen van Galletti staan allemaal op deze lijst met een indicatief subsidiebedrag tot wel €8.700 per apparaat. De lijst kunt u downloaden op www.rvo.nl.

Overige voorwaarden

In totaal is er voor 2018 een subsidiepot beschikbaar van 100 miljoen Euro. Om gebruik te kunnen maken van de subsidie moet de aanvrager een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn. Voor lucht-waterwarmtepompen geldt dat de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden pas van toepassing zijn op aanvragen die binnenkomen vanaf 1 februari 2018.

Airconair helpt verder

Heeft u vragen over de subsidieregeling of wilt u graag meer informatie over Galletti lucht-waterwarmtepompen? Bij Airconair helpen we u verder. Airconair is exclusief distributeur van producten uit de Gallettigroep in Nederland. Dit leveringsprogramma omvat systemen met verwarmings- of koelcapaciteiten van 3 tot 1200 kW voor woonhuizen, winkels, bedrijfsruimten, kantoren alsmede industriële toepassingen. Bel gerust naar 0168 850 145 of bezoek onze website www.airconair.nl.