Skip to main content
Galletti

Galletti MPE-D met 300 Pa EST

Galletti heeft haar populaire luchtgekoelde MPE serie warmtepompen en koelmachines uitgebreid met een serie voor binnenopstelling, de MPE-D. Ondanks dat momenteel nog maar 4 procent van alle warmtepompen/koelmachines binnen worden opgesteld, denk Galletti dat met slim toepassen van dit type warmtepompen het percentage snel omhoog zal gaan.

Mede daarom is gekozen voor een radiaal ventilator met een hoge externe statische druk van wel 300 Pa. Deze ventilatoren kunnen optioneel worden aangedreven door EC-motoren, zodat deze traploos en met een zeer laag stroomverbruik opereren. De luchthoeveelheid kan dan automatisch worden ingeregeld door een auto-adaptieve regeling, die wordt aangestuurd door metingen van het drukverschil tussen de luchtintrede en luchtuittrede zijde. Met een maximale capaciteit van 80 kW vormt de MPE-D, samen met de LCC-serie een range voor binnenopstelling tot 200 kW met een zeer hoge COP in de warmtepomp uitvoeringen. De mogelijkheid om 1 of 2 compressoren per circuits (redundantie of efficiëntie) in dezelfde capaciteit toe te passen blijft ook van toepassing voor de MPE-D.

De gehele serie MPE-warmtepompen komt in aanmerking voor ISDE-subsidie. Voor de slimme opstellingsmogelijkheden voor een zeer hoge COP, kunt u contact opnemen met Airconair.