Skip to main content
Galletti

Ventilatorconvectoren passend bij elk gebouw

ventilatorconvectoren ieder gebouwSteeds meer bedrijven kiezen bij vervanging voor een klimaatsysteem met een warmtepomp in combinatie met ventilatorconvectoren om hun bedrijfsruimten te verwarmen en te koelen. Niet zo gek, want dit systeem levert het hoogst mogelijke rendement op van ons energieverbruik zonder dat er grote aanpassingen aan het gebouw moeten worden gedaan. Het is ook een systeem dat gedoseerde ventilatie mogelijk maakt, een must voor de gezondheid. En als je dan ook nog weet dat moderne ventilatorconvectoren esthetisch heel verantwoord zijn, dan is de keuze voor dit systeem snel gemaakt in een bestaande situatie.

Energie besparen en geld verdienen

Lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot én niet meer afhankelijk zijn van aardgas; met een warmtepomp bereik je dat allemaal. Maar als ondernemer stel je ook hoge eisen aan het binnenklimaat van je kantoor of bedrijfspand. In de winter is goede verwarming noodzakelijk, in de zomer is het belangrijk om te kunnen koelen. Daarbij moet het mogelijk zijn om in de verschillende ruimtes de temperatuur afzonderlijk te kunnen regelen. Je realiseert het met ventilatorconvectoren, een afgiftesysteem voor warme of koude lucht welke aangesloten wordt op de warmtepomp.

Het hoogste rendement

De conventionele cv-ketel warmt water op tot circa 70°C terwijl een warmtepomp werkt met lagere watertemperaturen tot ongeveer 45°C. Daarom worden (in de meeste gevallen) bij het installeren van een warmtepomp, de radiatoren vervangen door een warmte-afgiftesysteem dat meer rendement oplevert bij lage temperatuur dan de radiator. Bij nieuwbouw wordt vaak gekozen voor vloerverwarming omdat dit maar een watertemperatuur van 35°C behoeft. Ventilatorconvectoren zijn de beste keus voor bestaande bouw omdat deze meestal zonder veel aanpassingen kunnen worden aangesloten op de aanwezige leidingen. De ventilatorconvector wordt vrijstaand of vrijhangend in de ruimte gemonteerd. Je kunt hem ook onzichtbaar in het plafond wegwerken.

Modern industrieel design

Producenten van ventilatorconvectoren waren jaren geleden nog niet zo bezig met de esthetische kant van hun product. Maar gelukkig is daar verandering in gekomen. Met name de Italiaanse firma Galletti is flink aan het innoveren en heeft designventilatorconvectoren ontwikkeld die mooi staan in elke ruimte. Er is ook gewerkt aan het geluidsniveau van de ventilatorconvector. De warmtewisselaar in de convector werkt nu zo stil dat hij bijna niet meer hoorbaar is.

Mijn bedrijfspand is niet geschikt…

Ik hoor wel eens dat ondernemers denken dat hun kantoor of gebouw niet geschikt is voor verwarmen met behulp van een warmtepomp. Maar met ventilatorconvectoren is elk gebouw aan te passen. Ik zet nog even de voordelen op een rij van een warmtepompinstallatie in combinatie met ventilatorconvectoren:

  • Klimaatoplossing op maat
  • Verwarmen + koelen
  • Gezond binnenklimaat
  • Uitstekend rendement
  • Individueel regelbaar
  • Mooi design
  • Geringe inbouwhoogte
  • Geluidsniveau: heel stil
  • Elk gebouw kan worden aangepast!
Ruim aanbod aan ventilatorconvectoren

Ben je ook geïnteresseerd in een warmtepompsysteem met ventilatorconvectoren? Bij AirconAir helpen we je graag. Wij zijn leverancier van warmtepompen, koelmachines, ventilatorconvectoren en luchtbehandelingssystemen en exclusief distributeur van producten van Galletti. Bekijk de ruime keuze aan producten hier. Of stel direct je vraag door me te bellen op 0168 85 01 45.

Joep