Skip to main content
Galletti

Warmtepomp: Installatie & Onderhoud

Elke warmtepomp maakt onderdeel uit van een groter opwekkings- en afgiftesysteem. Hoe creëert u een hoog rendement met een zo kort mogelijke terugverdientijd? Welke extra voordelen levert een warmtepomp op? AirconAir kijkt samen met u naar de mogelijkheden en biedt ondersteuning bij zowel installatie als onderhoud van de warmtepomp.

Relatief goedkoop of een dure investering?

Een warmtepomp is een flinke investering, maar wel één die het geld waard is. De warmtepomp is energiezuinig, milieuvriendelijk en verdient zichzelf binnen zes jaar terug. Met een levensduur van ongeveer vijftien jaar vormt een warmtepomp een goede investering. Daarnaast compenseert de overheid een deel van de aanschafkosten door ISDE-subsidie te verlenen. Dit maakt de installatie van een warmtepomp relatief betaalbaar.

De installatiekosten van een warmtepomp zijn sterk afhankelijk van het soort warmtepomp. De installatie van een lucht-water warmtepomp is vrij eenvoudig en goedkoop. Bij de installatie van een water-water warmtepomp krijgt u te maken met boorwerkzaamheden. Dit drijft de kosten automatisch omhoog, maar het rendement is ook fors hoger dan bij een lucht-water warmtepomp.

Onderhoudsvriendelijk systeem

De onderhoudskosten van een warmtepomp zijn niet per se hoger dan die van een cv-ketel op gas. Wel vergt het onderhoud andere technieken en nieuwe kennis. Zo staat een warmtepomp veelal buiten en is onderhoud afhankelijk van de weersinvloeden. Ook vraagt de wetgever om regelmatige controles van het koudemiddelsysteem. Dat maakt jaarlijks onderhoud van de warmtepomp belangrijk, net als bij een cv-ketel.

Zoals in veel gevallen geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Daarom biedt AirconAir u bij installatie van elke warmtepomp de mogelijkheid te investeren in systeemsoftware waarmee wij vroegtijdig storingen zien aankomen. Nog voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan, komen wij langs voor een onderhoudsbeurt. Zo besparen wij u onderhoudskosten én een hoop problemen.

AirconAir ondersteunt tijdens de installatie en biedt verschillende mogelijkheden voor onderhoudscontracten. Contacteer ons voor meer informatie.