Skip to main content
Galletti

Warmtepompen: Advies & Techniek

Elke warmtepomp maakt onderdeel uit van een groter opwekking- en afgiftesysteem. Hoe creëert u een hoog rendement met een zo kort mogelijke terugverdientijd? Welke innovaties spelen daarbij een rol? Airconair zoekt samen met u naar creatieve oplossingen en helpt u bij het kiezen voor de juiste warmtepomp.

Warmtepompen creëren warmte door deze uit de lucht of aarde te onttrekken. Doordat de warmtewisselaar die warmte omzet in de juiste temperatuur water, kan ieder pand worden verwarmd. Doordat de warmtepomp ‘gratis’ warmte uit de aarde of de lucht gebruikt, is er zeer weinig energie nodig om warmte op te wekken. Dat maakt een warmtepomp niet alleen energiezuinig. Hij is ook milieuvriendelijk.

Lucht-water warmtepomp

Lucht-water warmtepompen zetten buitenlucht om in warm water voor de verwarming en/of het warm tapwater. De warmtepomp werkt op lage temperaturen waardoor die het beste kan worden aangesloten op vloerverwarming. Ook aansluiting op ventilator convectoren is mogelijk. Doordat deze warmtepomp zijn warmte buiten haalt, is het plaatsen van een compacte buitenunit voldoende. Graafwerkzaamheden zijn hierbij niet nodig. Dat maakt de installatie van deze warmtepomp eenvoudig en relatief goedkoop.

Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp wordt momenteel veel toegepast in bodemenergiesystemen. Deze systemen bestaan in totaal uit vier onderdelen: het bronsysteem, het regeneratiesysteem, de regeltechniek en de warmtepomp. Samen zorgen deze componenten voor een zeer efficiënt gebruik van een volledig bodemenergiesysteem.

Het rendement van een water-water warmtepomp hangt vooral af van de hoeveelheid warmte en/of koude die door de grond kan worden opgenomen. Daarbij gaat het zowel over de diepte van de bron als de gesteldheid van de bodem. Het systeem is niet bijzonder groot en neemt weinig ruimte in beslag in de technische ruimte. Door de aanleg van een bronsysteem vergt dit zeer efficiënte geothermische systeem wel de benodigde investeringen.

Multifunctionele warmtepompen

De ene ruimte verkoelen terwijl u de andere wilt verwarmen? Kies dan voor de unieke 4-pijpsystemen of 6-pijpsystemen van Galletti. Deze omkeerbare, multifunctionele warmtepompen maken gebruik van twee waterkringen aan de gebruikerszijde. Zo kunt u tegelijk koelen, verwarmen en/of warm tapwater maken.

Ook andere innovaties kunnen uw keuze voor de juiste warmtepomp beïnvloeden. Daarbij kunt u denken aan:

  • Traploos regelbare warmtepompen d.m.v. inverter technologie;
  • Ventilatorconvectoren met traploos gestuurde ventilatormotoren;
  • Lage Global Warming Potential (GWP) door milieuvriendelijk koudemiddel;
  • Bediening klimaatbeheersysteem op afstand.

Meer weten over onze warmtepompen en technische innovaties of bent u op zoek naar advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.