Skip to main content
Galletti

Galletti kiest voor distributie via AirconAir

Galletti Airconditioning, het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf uit noord Italië, heeft de distributie van haar producten in Nederland exclusief in handen gegeven van AirconAir. Het volledige pakket van ventilator convectoren, warmtepompen, koelmachines, “high efficiency” rooftop-/WTW ventilatie units en geïntegreerde softwaresysteem oplossingen wordt in eigen beheer ontwikkeld, in eigen R&D laboratoria getest (alvorens deze door Eurovent getest worden) en in de 6 eigen fabrieken geproduceerd.

Vrijwel alle producten kunnen ook modulerend (Inverter/EC) uitgevoerd worden. Dit verticale productieproces (de hele keten in eigen beheer) is essentieel voor de kwaliteit die Galletti aan haar klanten wil leveren. Vorig jaar is nog zwaar geïnvesteerd in een nieuwe volledig gerobotiseerde en geautomatiseerde productielijn voor het plaatwerk van alle producten van de groep. De Galletti-group bestaat uit 500 medewerkers, die vanuit Italië het wereldwijde distributienetwerk (two-step-distribution) beleveren. De groep onderscheidt zich door flexibel denken en doen! Galletti was al op de Nederlandse markt aanwezig, maar kreeg niet de aandacht die het verdiende binnen het productpakket van haar partners. Het leveringspakket van AirconAir is nu volledig gericht op de producten van de Galletti-Group, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om af te wijken van de standaard.

AirconAir kan zich beroepen op bijna 30 jaar ervaring in de HVAC-branche in Nederland en daarbuiten. Speciaal ontwikkelde selectiesoftware (Selvar) en “seasonal performance” calculatiesoftware (Seneca) geven een adequate en snelle ondersteuning aan de installateur en adviseur in de pre-sales fase. Daarnaast heeft AirconAir een landelijk dekkend service-team en een groot onderdelenmagazijn tot haar beschikking voor de after-sales fase.