Overweegt u zakelijk gebruik te gaan maken van een warmtepomp? U kunt met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw gebouw of uw te verhuren woning verduurzamen met een warmtepomp. Dit is nog aantrekkelijker geworden, nu de subsidietarieven voor warmtepompen verhoogd zijn.
Wat houdt het in?
Zoals u vast al bekend is is de 'Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing' (ISDE) in het leven geroepen als stimulans voor bedrijven om het productieproces, het pand of te verhuren woningen te verduurzamen.
Sinds 1 januari 2022 heeft u recht op de verhoogde subsidietarieven voor warmtepompen. Dit geldt voor aanvragen die vanaf 1 januari zijn ingediend en waarbij de installatie is uitgevoerd op of na 1 januari 2022. Airconair heeft een groot aanbod aan mogelijkheden om uw bedrijf duurzaam te verwarmen, én te koelen.
Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?
De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de capaciteit (tot 70 kW) van de warmtepomp. Voor de warmtepompen die wij leveren kunt u vanaf ca. €1500 tot wel €12.500 subsidie ontvangen. Op de apparatenlijst van het RVO kunt u precies zien hoeveel subsidie er beschikbaar is per type warmtepomp.
Het investeren in een warmtepomp voor uw bedrijf is nu dus extra aantrekkelijk. Met de subsidieregelingen die er op dit moment zijn verdient een investering in een warmtepomp zich nóg sneller terug. Airconair is o.a. exclusief distributeur van producten uit de Galletti groep in Nederland. Dit leveringsprogramma omvat systemen met verwarmings- of koelcapaciteiten voor (te verhuren) woonhuizen, winkels, bedrijfsruimtes, kantoren en voor industriële toepassingen.
Voorwaarden
Om voor subsidie in aanmerking te komen gelden er enkele voorwaarden:
- De warmtepomp moet een nieuw product zijn, dus geen tweedehands of gebruikt product.
- Het gebouw/woning waar u de warmtepomp laat installeren moet voorzien zijn van een omgevingsvergunning aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
- U dient eerst de subsidie aan te vragen, voordat u een koopovereenkomst sluit.
- De warmtepomp moet worden geïnstalleerd door een erkend bouwinstallatiebedrijf. U mag dit dus niet zelf doen. Airconair begeleidt u hierin uiteraard.
- U moet de warmtepomp in gebruik nemen binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
- Is er bij u al eerder subsidie verstrekt voor een warmtepomp? Dan heeft u helaas geen recht op subsidie. Ook heeft u geen recht op subsidie als u hiervoor fiscaal voordeel krijgt binnen de Energie-investeringsaftrek (EIA).
Aanvragen
Uw huis of bedrijfspand verwarmen met een energiezuinige warmtepomp van Galletti tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Neem contact op met Airconair en één van de adviseurs zal u begeleiden in dit traject, zowel op technisch als administratief vlak.
Alvast meer lezen over de verschillende subsidies? Bekijk dan onze subsidiepagina.