Skip to main content
Galletti

Warmtepomp bovenaan aanvragen ISDE

Het aantal aanvragen voor de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) neemt nog altijd toe. Dit blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van het eerste kwartaal van dit jaar. Warmtepompen voeren nog altijd de boventoon en beslaan meer dan de helft van het aantal aanvragen, zowel bij particulieren als bedrijven.

In het eerste kwartaal van dit jaar ontving de RVO maarliefst 10.594 aanvragen. In totaal waren deze goed voor een bedrag van ruim €32 miljoen. Een grote stijging, want vorig jaar werd er in diezelfde periode voor €19,3 miljoen subsidie aangevraagd.

Warmtepomp aan kop

De aanvragen gingen over verschillende soorten apparaten, maar de warmtepomp staat nog steeds bovenaan. Zo ging 58% van het aangevraagde budget van particuliere aanvragen over subsidie voor een warmtepomp, dit tegenover 52% van de bedrijfsaanvragen.

De warmtepomp wordt bij particulieren opgevolgd door pelletkachels (bijna 25%) en bij bedrijven door biomassaketels (ruim 40%). Zonneboilers zorgen voor een veel kleiner aandeel van het aantal aanvragen.

Aanvraag en begeleiding

Wilt u ook gebruik maken van de ISDE subsidie voor warmtepompen? U kunt hier meer lezen over deze regeling. Indien gewenst kan een van onze adviseurs u zowel op technisch als administratief gebied begeleiden in dit traject.