Skip to main content
Galletti

Gasprijzen stijgen: warmtepomp nog aantrekkelijker

De vrees van de afgelopen jaren is nu helaas ook echt werkelijkheid aan het worden: de gasprijzen rijzen de pan uit. Inmiddels is de inkoopprijs op de gasmarkt al vertienvoudigd ten opzichte van vorig jaar. Experts beginnen zich dan ook zorgen te maken over een dreigend tekort. Ondernemers moet het dan als eerste ontgelden. Kiezen voor een warmtepomp was nog nooit zo aantrekkelijk.

Voor nu lijkt er nog genoeg gas te zijn voor iedereen, maar als er een strenge winter aankomt, kan dan anders komen te liggen. In dat geval kan een tekort aan gas ontstaan en is er niet genoeg om zowel consumenten als bedrijven te voorzien. Grootverbruikers komen in dat geval als eerste in de problemen. Denk hierbij aan industrie en andere grote ondernemingen. Zelfs als het noodscenario niet aanbreekt, blijven de prijzen voor gas stijgen. En dat gaat iedereen terugzien op de rekening, zeker de grootverbruikers.

Investeren in warmtepomp extra rendabel

Met de stijgende gasprijzen en de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden is investeren in verduurzaming van uw bedrijf nu aantrekkelijker dan ooit. De warmtepomp is een energiezuinig alternatief voor de cv en is op de lange termijn nog goedkoper ook.  We hebben al eens een rekenvoorbeeld voor gemaakt. Let hierbij wel op de oude, goedkopere gasprijs. Met de huidige gasprijzen is het resultaat van uw investering nu dus nog voordeliger!

Een ander voordeel van een warmtepomp is dat deze niet alleen kan verwarmen, maar ook kan koelen. Een heerlijk koel gebouw in de zomermaanden, een aparte airco is dus niet meer nodig, dit levert een nog hogere return of investment op. Kortom: genoeg redenen om juist nu voor een warmtepomp te kiezen!

Aantrekkelijke subsidies

Een warmtepomp aanschaffen voor een onderneming blijft een hele investering, maar gelukkig zijn er allerlei subsidies waar u aanspraak op kunt maken. Afhankelijk van uw situatie zijn er bijvoorbeeld de ISDE en de energie-investeringsaftrek (EIA). Daar kunt u hier meer over lezen.

Hoogste rendement met Galletti

Galletti heeft diverse warmtepompen in haar assortiment. Zo zijn de lucht/water en water/water warmtepompen van dit merk heel erg stil en hebben ze een zeer hoog rendement. Fijn is dat deze units veelal ook in aanmerking komen voor subsidie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw onderneming? Of meer informatie over de subsidieregelingen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.