Skip to main content
Galletti

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 7 - 11% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45,5 % van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze energiezuinige investeringen moeten omschreven staan als 'bedrijfsmiddel' op de Energielijst bij RVO. Voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren kunt u ook aftrek krijgen. Ze staan niet op de Energielijst, maar moeten wel aan de besparingsnorm voldoen. Deze meldt u met een generieke code.

Voor wie?

Bedrijven, verenigingen of stichtingen, die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Warmtepompen, maar ook warmteterugwinning en warmte- en koudeopslag in de bodem (WKO) komen in aanmerking voor EIA.

Hoe kunnen wij u helpen?

Veel van onze klanten hebben wij begeleid in dit subsidietraject. Wij willen u ook graag helpen in dit gehele subsidietraject. Neem daarvoor contact met ons op.

Aanvragen

Energie-investeringsaftrek (EIA) moet u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden op www.mijnrvo.nl. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (bedrijven) nodig.

Neem contact op met Airconair en één van de adviseurs zal u begeleiden, zowel technisch als administratief begeleiden in dit traject.