Skip to main content
Galletti

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE

De overheid stimuleert dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van (hybride) warmtepompen, zonneboilers, isolatiemaatregelen en aansluiting op het warmtenet. Het budget in 2022 is 228 miljoen. Voor windturbines en zonnepanelen is er 30 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt alleen voor een bestaande woningen of bedrijfspanden. Zie de apparatenlijst op www.rvo.nl.

De meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot 2030. Aanvragen kan vanaf 2 januari tot en met 31 december in elk jaar worden ingediend.

Voor wie?

  • Particulieren, ook buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland.
  • Zelfstandig ondernemers, woningcorporaties, verenigingen van eigenaren (VVE’s) en bedrijven. Belangrijk is dat u een geldig KvK-nummer heeft.
  • Maatschappen, stichtingen en verenigingen.
  • Zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland realiseren.
  • Onder zakelijke partijen vallen per 1 juli 2017 ook gemeenten, provincies en openbare lichamen als bedoeld in de Wet gemeenschappelijke regelingen in de hoedanigheid van marktpartij of als eigenaar of huurder van een roerende of onroerende zaak.

Budget

In 2022 is er € 228 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor zakelijke gebruikers en particulieren. De subsidie per warmtepomp kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Aanvragen

Uw huis of bedrijfspand verwarmen met een energiezuinige warmtepomp van Galletti tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Voor warmtepompen tot een verwarmingscapaciteit van 70 kW bij -10 °C buitentemperatuur kunt u deze ISDE subsidie aanvragen.

Neem contact op met Airconair en één van de adviseurs zal u, zowel technisch als administratief, begeleiden in dit traject.