Official Galletti Dealer

Subsidies

MIA en Vamil

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Voor wie?

Alle Nederlandse ondernemers die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen kunnen gebruik maken van de MIA\Vamil. U kunt in aanmerking komen voor MIA\Vamil als u investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat (zie ook BREEAM en LEED).

Voor een investering in 2018 geldt de Milieulijst 2018. Het bedrijfsmiddel moet voldoen aan de eisen die de Milieulijst hieraan stelt. Jaarlijks wordt de Milieulijst geüpdatet. Aanvullende algemene voorwaarden voor MIA\Vamil staan omschreven op MijnRVO.nl.

Budget

Het buget voor MIA bedraagt voor 2018 € 99 miljoen. Voor Vamil is in 2018 € 40 miljoen beschikbaar. Wanneer het budget overschreden dreigt te worden, kan de Minister van Financiën één of beide regeling(en) beperken of buiten toepassing stellen. Dit is sinds 2008 niet meer voorgekomen, omdat het budget dat overblijft in het ene jaar meegenomen mag worden naar een volgend jaar. Een eventuele sluiting publiceert de minister in de Staatscourant. Investeringen die zijn gedaan vóór publicatie van een dergelijk besluit mag u nog melden voor MIA\Vamil.

Aanvragen

MIA en Vamil moet u binnen drie maanden na het geven van de opdracht melden bij RVO.
Vraag hiervoor op tijd eHerkenning aan. Betrouwbaarheidsniveau 1 (eH1) is voldoende.

Neem contact op met Airconair en één van de adviseurs zal u begeleiden, zowel technisch als administratief begeleiden in dit traject.

Airconair BV is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok